skip to Main Content

Bruno en Resa geslaagd

Resa zit door haar spierziekte in een rolstoel. Bruno is haar assistentiehond. Afgelopen zomer slaagden Resa en Bruno voor hun teamtest. Straks, op 24 november, is de uitreiking van het officiële certificaat en daarmee zijn Resa en Bruno officieel geslaagd voor hun teamcoaching. Een geweldig resultaat.

Bruno helpt Resa met heel veel praktische dingen en door Bruno voelt Resa zich een stuk zelfstandiger. Stichting De Hond Kan De Was Doen heeft zich hard gemaakt voor de financiering van het opleidingstraject. Omgekeerd heeft Resa zich al meerdere keren voor ons ingezet.

 

Golden retriever Bruno met Resa


Glansrijk geslaagd

Het team Bruno en Resa slaagde onlangs glansrijk voor hun teamtest. Instructeur Marieke de Haart van hondenschool BultersMekke had het op Facebook over een prachtig team.
Marieke: ‘Door de komst van Bruno en wat ze samen hebben geleerd, kan Resa nu bijvoorbeeld zelfstandig haar vriendinnen op bezoek ontvangen, hoeft ze haar moeder niet steeds te roepen wanneer haar arm naast het blad gevallen is of wanneer haar voet weer terug op de steun moet. Ik kijk met plezier terug op de afgelopen periode waarin ik heb meegemaakt hoe Resa is gegroeid is in haar aansturing naar Bruno. Resa is veel zekerder is geworden en heeft dit met zachte, rustige maar duidelijke verzoeken naar Bruno voor elkaar gekregen. Mijn grote complimenten, ik ben trots op dit team!’

In een filmpje van BultersMekke op Facebook is te zien hoe Bruno Resa haar arm weer op het blad duwt, iets waar voorheen haar moeder voor geroepen moest worden. Nu doet ze het zelf met behulp van Bruno.


Rolstoelgebonden

Resa zit door haar spierziekte SMA type 2 in een rolstoel en het is voor haar moeilijk om spullen te pakken en bijvoorbeeld deuren open te maken. ‘Ik kan niet staan of lopen. En heb de hele dag hulp nodig bij mijn persoonlijke verzorging en begeleiding.  Ik vind het geweldig om een hond te hebben die mij daarmee kan helpen. Daarom hebben wij destijds onze hond Bruno als pup gekocht. Bruno betekent voor mij een stuk zelfstandigheid die ik zonder hem niet zou hebben. Op mijn leeftijd wil je graag zelf  naar de winkel kunnen, of  naar de bibliotheek of gewoon even alleen zijn in je kamer. Met Bruno kan dat nu. Hij kan spullen voor me pakken als ik iets nodig heb of als ik iets laat vallen. Nu ben ik niet  meer alleen afhankelijk van mijn ouders, zusje of vriendinnen die dan iets voor me moeten pakken. Bruno zorgt ervoor dat ik me niet alleen voel, hij is altijd bij me. Dat is een heel fijn gevoel.’

Ook moeder Esther is erg blij met Bruno en alles wat hij voor Resa doet. ‘Als Resa alleen thuis is en we verwachten bijvoorbeeld een pakketje, dan kan Bruno nu de deur voor de bezorger open doen. Bruno kan dingen oppakken die op de grond zijn gevallen en de lamp aandoen als het donker is. En als vroeger Resa’s vriendinnen langs kwamen, dan liet ik de achterdeur open en liepen ze achterom. Nu doet Bruno de deur open. Dat geeft toch een beter gevoel.’


De betekenis van Bruno als assistentiehond

Ongeveer een jaar geleden, net voor de zomervakantie van 2019, brachten Bruno, Resa en Esther een bezoek aan Kindercentrum De Schatkamer, waar ook het zusje van Resa op school zit. Samen met Philip Korff de Gidts, voorzitter van Stichting De Hond Kan De Was Doen, vertelden ze over wat de stichting doet en wat Bruno voor Resa betekent. Ook waren Esther en Bruno aanwezig bij de sponsorloop die door een aantal ouders was georganiseerd. Er hebben toen heel wat kinderen een rondje met Bruno gelopen. Met de sponsorloop is destijds bijna 9.300 euro opgehaald, een schitterend bedrag!

 

Back To Top