skip to Main Content

Bram en Spike: hoe gaat het met ze?

Bram en zijn assistentiehond Spike is een van de teams die door Stichting De Hond Kan De Was Doen wordt ondersteund. Eind vorig jaar haalden ze zelfs de tv in het SBS6-programma Holland van Boven. Hoe gaat het nu met Bram en Spike? Een update.

Epilepsiehond
Bram heeft geregeld epileptische aanvallen. De bedoeling is dat Spike wordt opgeleid tot epilepsiehond en Bram en zijn ouders en zus Yfke gaat helpen. Bijvoorbeeld met het eerder signaleren van een mogelijke epilepsieaanval om zo sneller actie te kunnen ondernemen. Ook ‘s nachts. Dat zal veel meer rust in het gezin geven. De teamcoaching van Bram en Spike is in volle gang. Dat gebeurt thuis bij de familie onder leiding van instructeur René. De coronacrisis is in dit opzicht een voordeel geweest. Omdat iedereen de afgelopen maanden veel thuis is geweest, is de band met Spike heel snel gegroeid. ‘Spike is echt mijn maatje,’ vindt Bram.

Corona-proof feestje
Spike is 13 januari 1 jaar geworden, laat de familie weten. ‘Dit hebben we gevierd met een klein corona-proof feestje. Spike is echt onderdeel van het gezin en niet meer weg te denken. Er is een mooie sterke band ontstaan tussen Bram en Spike. Buitenshuis heeft Spike al duidelijk oog voor Bram en lijkt zijn toekomstige taak al van nature aan te voelen.

Iedere keer komen we een stapje verder met de training van Spike. Duwen tegen de deur, omrollen, spullen pakken en ook weer op tijd loslaten. Meer en meer zie je dat de concentratie boog toeneemt. Dingen die nog lastig zijn is bezoek ontvangen. In zijn enthousiasme begroet hij ze nog te uitgebreid. Graag willen we ook oefenen in een winkels, maar deze zijn helaas bijna allemaal gesloten op dit moment.’

In februari heeft Spike voor het eerst kennis gemaakt met sneeuw, hij vond dit geweldig. Samen hebben Bram en Spike zich uren buiten vermaakt.

Spike is officieel goedgekeurd als assistentiehond
Half maart is Spike goedgekeurd en gecastreerd (verplicht) door Animal Care in Harderwijk. ‘Deze keuring was een spannend moment en bepaalt of je door kan met het trainingstraject. We hopen over een maand of drie de basistest met Spike te kunnen afronden. Daarvoor gaan we de komende maanden veel oefenen en plezier maken met Spike.

Tot zover de update van Bram en Spike. Tot de volgende keer!’

Bekijk ook het eerdere verslag van Bram en Spike »

Link naar de YouTube-video over Bram en Spike »

Back To Top