skip to Main Content

Belangstelling vanuit België

Stichting De Hond Kan De Was Doen krijgt ook in België meer en meer bekendheid. In het jongste nummer van het magazine Me & My Dog staat een heel artikel over onze stichting, over Philip en Anita Korff de Gids, assistentiehond Butler en over Twinkel, assistentiehond in opleiding om de taken van Butler te gaan overnemen.

Philip Korff de Gidts vertelt in het verhaal over de betekenis van een assistentiehond. Zijn vrouw Anita, die aan MS lijdt, praat over haar eigen ervaringen met haar ‘mantelzorg4voeter’ Labradoodle Butler.

‘Butler is mijn schaduw’
Anita: ‘Butler is mijn schaduw en weet precies na al die jaren van samenleven en samenwerken wat er moet gebeuren. Hij weet exact te anticiperen in wat voor situatie dan ook. Hij is als pup in 2008 bij ons komen wonen. Toen de vorige hond overleed had ik al MS en was ik eigenlijk niet toe aan een hulphond. Ik dacht “ik red me wel”. Ik hoorde al vrij snel over het de mogelijkheid om teamcoaching te doen met je hond. Toen bleek dat ik steeds meer hulp nodig had bij allerlei dagelijkse taken en de dagelijkse zorg kwam Butler in mijn leven. Een match “Made in Heaven”. Zonder hem was ik nooit zover gekomen als waar ik nu ben. Dan zou ik misschien de hele dag bedlegerig zijn. Nu kan ik nog actief meedoen.’

Anita met Butler en Twinkel aan haar zijde.

Butler is nu 12,5 jaar en moet met pensioen. Voor de opvolging is gezocht naar een goede hond die Butler’s taak kan overnemen. Twinkel is een Bernedoodle en enkele weken geleden volledig goedgekeurd om assistentiehond te worden. Langzaam zal Twinkel de taken van Butler overnemen. Een emotioneel proces, want Butler laat zijn taken niet graag los.

Zijn taken kan Butler nog niet neerleggen, zijn missie is voor zijn gevoel nog niet klaar, iets waar zorgvuldig mee omgegaan moet worden. Anita op haar beurt vindt het ook lastig om Butler los te laten voor een deel en in een andere rol te gaan zien. Anita wil Butler vooral dit laatste stuk goed terzijde staan zoals Butler Anita zijn hele leven trouw is geweest, trouwer dan wie of wat dan ook.

Me & My Dog-artikel

Lees hier het hele artikel over Anita, Butler, Twinkel en Stichting De Hond Kan De Was Doen 

Back To Top