Assistentiehond-Mantelzorg4voeter

Reeds enige tijd proberen wij de discussie op gang te brengen over robotisering en de kosten daarvan in de zorg. In het nieuws horen we vaak de bedragen: “Vele miljoenen euro’s worden komende jaren uitgegeven aan de ontwikkeling”; terwijl er voor assistentiehonden bijna géén subsidie wordt gegeven en zelfs ‘plastic dopjes’ gespaard moeten worden.  (Plastic dopjes leveren € 0,15 per kg op) Is dat nog van deze tijd? Inclusie vraagt om méér creativiteit om hulp in- en rond huis te bieden voor volwassenen en kinderen met beperking.

Die ongelijkheid in investeringen/geld en het dus verontachtzamen van de geweldige rol die een assistentiehond kan vervullen in onze participatiemaatschappij willen we graag laten zien. Wij vinden dat er meer geïnvesteerd moet worden in onderzoek naar de assistentiehond en zijn besparende effecten!

Nu worden we door de robotisering ingehaald: Robot-Assistentiehond Maar is dit de robot-assistentiehond en dus ook de Mantelzorg4voeter? En wat zal het verschil in kostenefficiency zijn? Heeft de robot de bezieling die we graag meemaken? Hoe zullen de zorgresultaten zijn? Missen we dan niet de fantastische emotionele waarde van de Assistentiehond-Mantelzorg4voeter die vele volwassenen en kinderen met beperking zoveel steun geeft? Hoe groot is het empathisch vermogen van de robothond?

Natuurlijk zijn er ook voordelen, want de robothond hoeft bijvoorbeeld niet uitgelaten te worden. Dat is tegelijkertijd ook een nadeel, want juist de regelmaat van uitlaten, eten geven, eten kopen etcetera maakt de gebruiker zelfstandiger en juist ook meer onder de mensen.

Robot-Assistentiehond https://youtu.be/tf7IEVTDjng

Assistentiehond-Mantelzorg4voeter: https://www.youtube.com/watch?v=BB-3Tt7LVp4

Wilt u reageren dat kan via de mail: bestuur@dehondkandewasdoen.nl