Leerlingen Toermalijn rennen voor Kindermaatje

Daar gingen ze dan, 150 leerlingen (van 4 t/m 12 jaar) van Openbare Basis School De Toermalijn, rennen voor een Kindermaatje! Dat was het doel van deze kinderen. Geld inzamelen voor een leeftijdgenootje, met een beperking, die op een hulphond wacht. Voor ieder rondje wat ze renden, op het mooie sportveld wat naast de school ligt, kwam er weer een stempel bij op de stempelkaart. En de stempel was weer goed voor nog meer euro’s. En ze hebben werkelijk gerend tot ze niet meer konden.

Nadat de leerlingen een paar weken daarvoor kennis hadden gemaakt met  hulphond Butler en konden zien wat een hulphond allemaal kan betekenen als je een beperking hebt, wisten ze het zeker.. De zouden heel veel geld in gaan zamelen voor een leeftijdgenootje die een hulphond nodig heeft.

En dat is gelukt. Zij hebben een enorm bedrag met elkaar ingezameld, waar niet alleen wij, maar ook de kinderen zelf  terecht enorm trots op zijn. Toen de dag was aangebroken dat de cheque werd overhandigd was het bedrag dan ook  een complete verrassing voor ons. Er was een bedrag van maar liefst € 2.349,70 opgehaald voor onze Stichting! Daar werden we toch allemaal stil van. En daarna hebben we de kinderen een applaus voor henzelf gegeven 🙂
Het was een feestje voor ons allemaal. De teamtraining van het Kindermaatje kan met dit bedrag erbij beginnen. Leerlingen, leerkrachten en iedereen die er was en hielp, wat een inzet, wat een geweldige organisatie!
Heel erg bedankt allemaal.