Voor de stichting De Hond Kan de Was Doen’ heeft digitaal kunstenares Iet Wouda een prachtig kunstwerk gemaakt: De Hond Kan de Was Ophangen. Hulphond Butler stond model voor dit werk. Inmiddels is het als ‘header’ te zien op de website van de stichting.

Iet Wouda is 76 jaar, maar ze is zeker geen oudere dame. Haar creativiteit kent geen grenzen en nog steeds maakt ze bijzondere digitale kunst. Ook is ze aangesloten bij de Kunstuitleen van Kunst bij de Bron en exposeert ze haar werk regelmatig. Recentelijk was haar werk te zien bij de Kunstuitleen. Vol enthousiasme vertelt ze over haar werk, waarin ze vrijwel altijd een leuke kwinkslag verwerkt. Zo ook met haar werk ‘De Hond Kan de Was Ophangen’.

Letterlijk nemen

Iet Wouda: “Op de bedrijvenbeurs bij het Revius Lyceum leerde ik Philip Korff de Gidts, voorzitter van de stichting De Hond Kan de Was Doen, kennen. Een van mijn werken werd daar aangeboden. Hij vertelde me over de stichting en ik was direct enthousiast. Ik vind het leuk om dingen letterlijk te nemen, dus daar kon ik wel wat mee.” Een hond die de was ophangt, dat sprak direct tot de verbeelding en Iet Wouda besloot om voor deze stichting, geheel belangeloos, een kunstwerk te maken.Iet Wouda heeft een eigen website www.digital-art-ietwouda.nl en is aangesloten bij ‘Kunst bij de Bron’.